Placinta cu spanac salbatic

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 1412 vizualizari

 

Aici se numesc orapi...pe google am gasit ca la noi in tara se numeste spanac salbatic ... o planta pur si simplu delicioasa ... care se gateste la fel ca spanacul insa gustul lor este mult diferit . La fel de diferit este si pretul dintre ele :) ... spanacul salbatic fiind cu mult mai scump .... insa il gasesti gratis de iti plac plimbarile pe munte :) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 g lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 300 g spanac salbatic (deja fiert)
  • ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac salbatic:

Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire.


Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs adaugam putin cate putin uleiul.


Framantam pana obtinem un aluat nelpicios. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul (cel putin) ...circa o ora .


Spanacul salbatic trebuie sa fie deja fiert si scurs bine de apa .


Punem intr-o tigaie ulei si calim usturoiul curatat de coaja.Lasam pana prinde culoare iar uleiul a prins aroma usturoiului. Dupa care inlaturam usturoiul si punem spanacul.


Presaram sare, piper (dupa plac si ardei iute) si lasam la calit pentru 20 minute, amestecand mereu .


Cand aluatul a dospit, il mai framantam putin si apoi intindem o foaie dupa forma tavii. Eu am folosit una dreptunghiulara.


Tapetam tava cu hartie pentru copt si asezam aluatul avand grija sa formam o bordura. In centru asezam uniform spanacul, iar din aluatul ramas ornam placinta cu fasii.


Ungem aluatul cu lapte.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta s-a rumenit usor .


Cand este coapta,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac salbatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Andreea Caroline 1

26.06.2015, 22:20

Motan

Andreea Caroline 1

26.06.2015, 22:21

Simona

Andreea Caroline 1

26.06.2015, 22:21

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Sigara Borek