Lipii umplute

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 10989 vizualizari

 

Nu e cine stie ce reteta, nu e speciala, dar e tare gustoasa. Am ales sa le fac din faina de secara pentru ca imi place mai mult gustul. Umplutura ramane la alegerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

pt lipii

  • 250 gr faina de secara
  • 4 lg ulei
  • 50 ml apa
  • 1 varf lgta sare
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu

pt umplutura

  • 200 gr bacon tocat bucatele
  • 1 ceapa
  • 1ardei gras
  • cateva masline
  • 3 oua
  • o bucatica de cas
  • 1 castravete murat
  • sos iaurt cu usturoi
  • 1 praf sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii umplute:

Lipii


Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o tigaie, la foc mediu, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos si le-am acoperit cu un prosop ca sa nu se intareasca.


Umplutura


Intr-o tigaie, am pus la calit ceapa si baconul, am adaugat ardeiul gras, maslinele feliate. Am batut ouale cu putina sare si le-am adaugat in tigaie. Am copt omleta bine si am dat tigaia deoparte.


Intr-o lipie, am asezat cateva bucati de omleta, am presarat cas ras si castravete murat. Am turnat putin sos de iaurt cu uturoi si am rulat lipia.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 18 lei.

2

se poate face un sos de rosii picant pt cine prefera.

3

se pot umple cu legume sau cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ella 87 1

18.07.2013, 20:19

acu ma pon sa le fac

FlaviaD 1

20.07.2013, 23:07

Sunt super lipiile

Geanina87 1

22.07.2013, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cu varza