Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2018 | 19817 vizualizari

 

Astazi pregatesc o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf si multa verdeata proaspata. Sunt o bunatate!
 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 ml lapte batut caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri iulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr telemea de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • piper
  • In plus:
  • 1-2 linguri ulei de msline pentru aluat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf:

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la suprafata. In bolul cu faina adaugam un praf de sare si amestecam bine. Facem o gropita in bol si spargem ouale, adaugam uleiul de masline si apoi treptat maiaua cu drojdia activata. Amestecam usor cu mana si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera apoi aluatul pe masa de lucru si se mai pune putin ulei de masline deasupra. Se framanta bine pana se incorporeaza uleiul si aluatul devine neted si nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam cate putina faina. Se unge un castron cu ulei si se pune aluatul la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul. Bolul se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop curat de bucatarie.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca mararul si ceapa verde marunt, se zdrobeste telemeaua si branza de burduf. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bile de marimea unei mingi de tenis si se intind pe rand cu sucitorul presarat cu faina, in foi de 5 mm grosime. Se pun 2-3 linguri de umplutura in centrul foii de aluat si se aduc apoi marginile spre interior. Se preseaza bine aluatul si se trece din nou cu sucitorul peste placinta, pe ambele parti. Se pune ulei in tigaie si se prajeste placinta la foc potrivit, pe ambele parti cam 2-3 minute, pana se rumeneste frumos.

Sunt senzationale, pufoase, cu umplutura din belsug si merg perfec cu un pahar de lapte batut alaturi!

 

 

TIPS-URI

1

Laptele caldut activeaza mai repede rojdia.

2

Sarea nu trebuie sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.

3

Puteti sa puneti aluatul la crescut in cuptorul electric la temperatura minima, 40-50 grade.

4

Puteti adauga in umplutura chimen, boia sau puteti folosi ce tipuri de branza doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv globulete festive