Empanadas cu branza si marar

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2013 | 5892 vizualizari

 

La fel de bune umplute cu branza sarata si marar!
(exceptie facand desigur pt Timea :)))

 

INGREDIENTE

pt aluat

  • 300gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • sare

pt umplutura

  • 200 gr branza de capra
  • 1 leg marar
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
  • sare cu condimente
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu branza si marar:

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.


Faramitam intr-un castron branza de capra, adaugam oul batut si mararul spalat si tocat in prealabil, putina sare cu condimente. Amestecam bine, bine si dam deoparte sa se intrepatrunda aromele.


Pornim cuptorul.


Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1 cm din care taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru mai mare sau mai mic, de aceasta data eu am taiat forme mai mici, cu diametru de aproximativ 5-6 cm.


(eu am mai intins putin cu sucitorul fiecare bucata de aluat). Asezam o lingurita de umplutura de branza si impaturim frumos, presand marginile cu o furculita.


Placintutele astfel formate, le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.


Le ungem cu ou batut si presaram putina sare cu condimente si oregano.


Le dam la cuptor, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 15 lei.

2

sunt bune si calde si reci.

3

pana acum le-am experimentat umplute cu carne si ciuperci, cu branza sarata, urmeaza cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lia_ 1

10.10.2013, 06:23

am ceva asemanator salvat sa vad cand voi avea timp sa prestez

babi5 1

10.10.2013, 09:55

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

N-am facut niciodata, arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu ciuperci si carne de pui