Clatite aperitiv cu somon si crema de branza

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2016 | 808 vizualizari

 

O idee simpla, de efect, pentru un aperitiv rapid, usor de servit si foarte gustos.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt de casa
  • 1 praf sare roz
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 cani faina
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 praf sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr somon afumat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu somon si crema de branza:

Intr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam.


Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.


Intr-un castron, punem branza cu o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si omogenizam. Potrivim gustul cu sare.


Spalam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza. amestecam un pic si o dam la rece.


Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ne pregatim sa coacem clatitele. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.


In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.


Dupa ce s-au racit, le asezam pe o farfurie, ornam cu poche-ul cu un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Le dam la rece pana in momentul servirii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu somon si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

alilianaa 1

19.02.2016, 20:16

mirela0911 1

20.02.2016, 20:35

cristeena20 1

21.03.2016, 20:15

Ce-mi place!!! super ideea!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci