Branza fondue cu usturoi copt

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2013 | 2804 vizualizari

 

Prima data am mancat in Germania, la cumnata mea. bestiala!
pura nebunie! pe cuvantul meu! recomand cu toata increderea...mai putin Timeei :)))
reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara.
azi ne-am delectat...;)

 

INGREDIENTE

  • o cutie branza fondue
  • o capatana usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza fondue cu usturoi copt:

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu.


Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante.


Ideal este sa o servim cu paine bagheta.


Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.


Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat.


Pura nebunie!

 

TIPS-URI

1

aceasta branza fondue este o branza care se serveste pregatita la cuptor. Este o branza care se topeste oarecum.

2

este grozava, insa in combinatie cu usturoi copt...e si mai si.

3

special pt Ina, "folositi" paine bagheta, iese mai crocanta si e mai faina.:))))

4

din pacate, este o branza care se gaseste destul de rar la noi, poate in marile orase e mai intalnita in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

laura_n 1

09.01.2014, 17:01

Gabitzule, nu mai bine zici ca ai mancat deja? )

gaby_duceag 1

09.01.2014, 17:02

nu, ca-i in frigider si ma uit de doua saptamani pe net cum s-o fac))))))))))
expira,sa vezi! ))

zixceam c-o fac in seara asta apoi am zis - nu mai bine fac niste clatite? sau nu mai bine fac orez cu lapte?
nah..cum sa ma hotarasc?))

bianca92 1

28.04.2014, 17:13

am mancat odata asa ceva la niste prieteni si mi-a placut foarte mult. De atunci ma tot gandesc cum sa fac i eu si in sfarsit am gasit reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco