Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2014 | 14660 vizualizari

 

Nu pot sa spun despre acesti cartofi decat ca ne-am lins pe degete de buni ce au fost in aceasta combinatie.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi rosii, mari
  • 2 capatani usturoi
  • condimente Spicy & Hot
  • busuioc
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 200 ml ulei de masline
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.


Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.


Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.


Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.


Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.


Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.


Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.


Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei.


Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.


Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi ca garnitura la friptura.

2

Se poate adauga in mujdei si o rosie tocata sau ketchup, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

cristeena20 1

25.03.2014, 17:08

dementiali Merisor!!!! arata ff bine!!

Bya Ralu 1

21.04.2014, 20:31

excelenti

babi5 1

07.10.2014, 14:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Garnitura ciuperci umplute la cuptor