Omleta cu blat de legume "ca de pizza"

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2013 | 3975 vizualizari

 

Omleta mea cu blat de legume s-a nascut in urma ideii de a face o omleta cu blat exact ca de pizza, doar ca nu doream sa fac o pizza la tigaie, ci o omleta. Asa ca m-am gandit cum as putea sa fac sa obtin un blat, dar fara sa se arda sau sa ramana nimic crud. Ceea ce m-a incantat intr-adevar a fost ca s-a creat blatul acela de care va spuneam. Nu am reusit insa sa fac o poza in care sa se vada foarte bine cele doua straturi ale omletei, respectiv stratul de legume de jos si stratul de compozitie de ou de la suprafata. Arata intr-adevar ca o pizza, iar de existenta straturilor va veti convinge voi cand veti avea omleta in farfurie si gata, tac ca nu-mi sta in fire sa vorbesc atata in introducere :P

 

INGREDIENTE

  • -100 g ciuperci
  • -2 dovlecei potriviti
  • -1 lingurinta ulei wok
  • -3 oua
  • -1 legatura patrunjel
  • -5-6 felii bacon
  • -5-6 felii cascaval
  • -mirodenii (maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb, frunze de telina)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu blat de legume "ca de pizza":

Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza. Asa ca am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu legumele din tigaie. Am invartit dovleceii de pe o parte pe alta cateva minute pentru a se patrunde bine, apoi am adaugat ciupercile taiate felii mari cu tot cu piciorus. Am lasat legumele sa se mai caleasca in ulei cateva minute, apoi am adaugat mirodeniile dorite peste ele. Am pus maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb – ca o pizza in toata regula 

Intre timp am batut bine ouale – 3 la numar au fost – am adaugat si aici condimente, in plus fata de ce am enumerat mai sus, am mai adaugat si frunze de telina si o legatura de patrunjel taiat foarte fin. Apoi am turnat uniform compozitia de oua in tigaie, peste legume. Cat timp omleta a stat la foc mic, am taiat rapid cateva bucatele subtiri de bacon si le-am asezat pe suprafata omletei. Iar deasupra, peste toata omleta, am pus si cateva felii de cascaval si am acoperit totul cu un capac.

Nu a fost nevoie sa intorc omleta de pe o parte pe alta fiindca s-a creat caldura datorita capacului ceea ce a premis coacerea partii de la suprafata a omletei. S-a rumenit frumos pe partea de jos, iar la suprafata a ramas putin suculenta, in timp ce cascavalul s-a topit si s-a intins pe toata suprafata omletei. 

Am servit alaturi de o felie de orez expandat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu blat de legume "ca de pizza"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza