Sepia a la plancha

de vik in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2010 | 10105 vizualizari

 

sepie la tigaie

 

INGREDIENTE

  • 1 sepie feliata in fasii de aproximativ 1,5cm grosime
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust    
  • 4 felii de ardei rosu,
  • 4 felii de ardei verde ( aprox 1 cm grosime)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 jumatati de rosii,
  • o lingurita rasa de marar uscat,
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de sos de soia  
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • un dinte de usturoi
  • o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepia a la plancha:

Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior si se feliaza.


Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei.


Se lasa la foc mediu pana cand elimina apa si aceasta se coaguleaza intr-o crusta maronie pe fundul tigaii.


Se transfera apoi sepia intr-o tigaie incinsa unde se pun 3 linguri de ulei de masline si se prajeste cu grija, pana capata o culoare aurie.


Se trage tigaia de pe foc si se adauga "salsa verde" formata din patrunjel, usturoi tocat si ulei de masline.


Feliile de ardei se prajesc in tigaia de teflon incinsa cu putin ulei de masline, pe ambele parti, pana cand se inmoaie putin.


Se sareaza cu sare groasa, marina.


Cele 4 jumatati de rosii se ung deasupra cu ulei amestecat cu marar uscat si sosul de soia.


Se coc in cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute la pontenta maxima.


Optional, lamaie .


Se serveste cu paine prajita ( eventual unsa cu putina maioneza pentru cine doreste)

 

TIPS-URI

1

atentie la folosirea sarii, sepia este sarata "natural".

2

se poate pregati in maxim 10 minute,la un aragaz cu 3 focuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepia a la plancha" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Julie 1

30.06.2010, 15:49

As gusta si eu putin...

adry88 1

18.05.2011, 21:39

Traianbuga 1

30.04.2014, 21:35

Reteta este de rahat, nu ati dat absolut nici un detaliu, nici macar despre cum se sareaza si daca se sareaza rosiile, sepia daca este proaspata sau curatata. In plus, unde naiba ati mancat voi combinatia patrunjel cu ulei si usturoi? asta se cheama salsa verde? aia implica menta, tarhon, piper, coriandru... Pe langa faptul ca este foarte gretos datorita uleiului nici macar nu se potriveste cu fructele de mare iar rosiile sunt oribile datorita sosului de soia care le da o aroma teribila. Nu mai postati toate tampeniile, cititi naibii reteta inainte de a o posta, sepiile nu sunt chiar asa ieftine ca puiul sau porcul sau vita, nu cred ca-i convine nimanui sa strice sepiile cu o prostie de reteta ca aceasta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu carne tocata