Placinta de casa, cu branza si spanac

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2015 | 6637 vizualizari

 

O placinta grozava, satioasa, si un ingredient supriza care se combina in mod ideal cu spanacul, coaja rasa de lime!
Va recomand cu toata inima!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • - 500 gr faina alba
  • - 200 gr branza proaspata de vaci
  • - 2 oua
  • - 50 ml ulei floarea soarelui
  • - 250 ml apa
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • - 200 gr urda proaspata
  • - 200 gr telemea de capra
  • - 50 gr cascaval
  • - 300 gr spanac proaspat
  • -2 oua de gaina
  • - 4 linguri smantana grasa
  • - coaja rasa de lime
  • - 1 leg ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • suplimentar:
  • - 1 ou
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de casa, cu branza si spanac:

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam.

Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele.

Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura.

Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii.Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta.

O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.

TIPS-URI

1

este o placinta satioasa, poate fi servita si calda, si rece.

2

coaja de lime ii da o aroma minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa, cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac şi carne tocata