Placinte coapte la tigaie

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2014 | 4546 vizualizari

 

Nu scriu nica, oricum nu se vede.
Dar sunt cu dedicatie pentru Buni si Gusti :)))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar brut
  • 1lgta drojdie uscata
  • pt umplutura
  • 100 gr branza sarata
  • un cub cascaval ras
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte coapte la tigaie:

Am folosit masina de paine pentru framantat aluatul. Pentru cine vrea sa framante manual, cernem faina intr-un castron, facem un locas in mijloc. Hidratam drojdia in putin apa si amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam in locasul din faina si punem si uleiul si incepem sa framantam un aluat. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Lasam la dospit, in loc caldut.


Branza o faramitam intr-un castron, adaugam peste ea cascavalul ras si apoi oul batut. Amestecam bine toata branza si dam deoparte.


Dupa ce a crescut aluatul, pregatim un blat de lucru, infainat. Taiem aluatul in bucati cat un pumn, si intindem fiecare bucata cu sucitorul. Asezam in mijloc cate o lingurita de branza. Impaturim aluatul in multe straturi si apoi intindem cu sucitorul placintuta.


Procedam la fel cu toate portiile de aluat.


Pregatim o tigaie, o punem la incins pe aragaz, si asezam cate 3-4 placintute in ea. Invartim continuu tigaia, ca la clatite, astfel se coc mai usor placintele. Le lasam cateva minute, la foc mediu, apoi le intoarcem si le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Le scoatem si le lasam la racit.


Sunt bestiale.


 

TIPS-URI

1

puteti adauga orice compozitie doriti.

2

stingeti cu bere :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

24.03.2014, 06:36

imi spuneai tu la reteta aia de lipii indiene pe care am facut-o, cea umpluta cu cartofi, ca faci si tu asa ceva dar cu branza . nu m-am invrednicit sa probez dar sigur le voi face ca prea mult imi plac.
vad ca de data asta nu procedezi ca la paine (si lipii) sa lasi 15 minute sa creasca o maia si pe urma sa framanti si cu sarea. de ce trebuie facut asa?

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:38

Vai, ce-mi plac!

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2014, 21:57

TRimite-ne si noua vreo doua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!