Cartofi boieresti

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2016 | 16583 vizualizari

 

O garnitura de senzatie, rapida, se poate consuma si ca fel principal datorita aportului caloric!
Baza de inspiratie, retetele lui Vladut! 
 

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi boieresti:

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline.

Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute. 

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem. 

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se "odihneasca", apoi servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi boieresti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza