Mucenici - de post.

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 12421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 kg faina
  • doua cubulete drojdie proaspata (40-50 GR)
  • 500 ml nectar piersici
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • 140 ml ulei
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • umplutura
  • nuca macinata amestecata cu zahar (brun am pus eu, voi puteti pune zahar normal)
  • sirop:
  • 300 gr zahar
  • 400 gr apa
  • o esenta de rom
  • doua plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici - de post.:

Daca aveti masina de paine, puneti toate ingredientele pentru aluat si masina isi va face treaba; in caz contrar..faceti ca mine: Puneti intr-un castron mare faina, adaugati zaharul, drojdia faramitata cu mana iar apoi, putin cate putin, framantand, siropul incalzit usor (nu fiebinte, doar caldut) Adaugati treptat uleiul, coaja de lamaie rasa si sarea. Framantati timp de 10 minute. Acoperiti cu un servet curat si mutati vasul la loc cald, ferit de curent, pana-si dubleaza volumul.


Luati aluatul si-l impartiti in 4. Fiecare bucata o impartiti iar in doua.Veti obtine 8 bucati. Luati apoi fiecare bucata , formati cate un mic sul pe care-l taiati in 5. Obtineti astfel 40 de gramajoare de aluat aproximativ egale.


Pe masa infainata intindeti fiecare bucata cu sucitorul, intr-o forma lunguiata. Puneti cate o lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar si rulati. Luati capetele sulului si le rasuciti de doua ori, in forma de spirala, presand usor capetele.


Asezati in tava de cuptor hartie de copt, apoi cate 20 de mucenici. Ii mai lasam sa creasca 20-30 minute la loc cald dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit , la o temperatura de aproximativ 180 grade.


Pregatim siropul prin fierberea zaharului cu apa timp de doua - trei minute. Oprim focul si adaugam esenta de rom si zaharul vanilat. Cand mucenicii au inceput a prinde culoare, scoatem tava, turnam peste ei jumatate din sirop (jumatate ramane pentru a doua tava ) si o reintroducem in cuptor pana ce mucenicii vor fi rumenti frumos si vor fi absorbit tot siropul.


Ii mai ungem putin cu miere sau cu sirop de zahar si presaram putina nuca macinata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici - de post." nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Valclaudia 1

09.03.2013, 23:11

primesc si eu? Sper sa mai fie,.... observ ca-s a 41- la voturi
Prea bine arata, nu pot pleca cu mana goala de-aici!

Mihaela11_jo 1

10.03.2013, 00:21

Deliciosi

laura_n 1

10.03.2013, 09:51

nu stiu de unde apar momentele astea de ratacire, dar am ratat tocmai asa ceva
arata de mori...de pofta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa Ioana