Tarta cu nectarine si afine

de AlexTeacher in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 1417 vizualizari

 

O tarta care nu-mi inspira mare lucru la inceput, dar s-a dovedit a fi mega buna! Desi nu-s un fan al piersicilor, le pot respecta savoarea si importanta, la fel cum fac si cu unele condimente. Cea mai mare prostie mi se pare sa nu gatesti cu un anumit lucru doar pentru simplul fapt ca nu este pe gustul tau. Nimic mai gresit ! Gatiti si experimentati cu tot ceea ce va intra pe mana, fiecare ingredient are frumusetea sa. Nu toti suntem la fel, si ce-i drept, nu poti multumi pe toata lumea, dar poti incerca. Pentru ca numai atunci cand iti dai silinta sa faci ceva bun, va iesi ceva cu adevarat maret. Asta ii diferentiaza pe mediocri de cei cu succes. De exemplu, eu nu pot sa suport foile de dafin sau varza de Bruxelles. Insa asta nu ma impiedica sa le folosesc in mancare la fel de mult ca celelalte ingrediente. Nu fac "discriminari". Acum va las sa va bucurati de tarta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • Faina de cozonac – 200 g
    • Unt la temperatura camerei – 100 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 2 linguri
    • Sare – 1 varf de cutit
    Pentru crema de vanilie:
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Lapte – 300 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Zahar – 160 g
    • Extract de vanilie / pastaie de vanilie (1 si ½ lingurita sau semintele de la ½ pastaie)
    • Unt la temperatura camerei – 25 g
    Pentru compozitie:
    • Nectarine coapte – cca 1 kg (de preferabil curatate de coaja)
    • Gellfix – 1 pliculet
    • Scortisoara – 2 batoane
    • Anason – 2 stelute
    • Afine – 120 g
    • Zahar gelifiant – 2-3 linguri
    • Vin alb / cidru / vin roze demidulce – 300 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si afine:



  • Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un malaxor(eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica - desigur, puteti sa pregatiti acest aluat si clasic, "de mana";




  • Adaugati zaharul, sarea si treptat, faina;




  • Cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact;




  • Infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora;




  • Intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta;




  • Puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea;




  • Introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare;




  • Gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor;




  • Scoateti-l la racit pe un gratar pentru prajituri sau pe un tocator de lemn;




  • Bateti bine galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si untul;




  • Amestecati laptele cu amidonul (atentie sa nu faceti cocoloase) si incorporati aceasta compozitie peste cea din galbenusuri, zahar, unt si esenta de vanilie;




  • Amestecati compozitia rezultata la foc mic, intr-o craticioara, folosind un tel;




  • Cand compozitia s-a ingrosat turnati-o in aluatul de tarta si lasati-o la racit;




  • Taiati nectarinele in 4;




  • Adaugati vinul alb intr-o oala pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason si batoanele de scortisoara;




  • Adaugati nectarinele si zaharul gelifiant si micsorati focul;




  • Cand acestea au devenit moi, adaugati plicul de Gellfix si amestecati pana se dizolva;




  • N-o lasati sa se raceasca foarte mult pentru ca ea se va inchega - turnati-o apoi peste tarta si crema de vanilie;




  • Adaugati afine pe deasupra din loc in loc;




  • Introduceti-o in frigider pentru cateva ore, inainte de a o servi;





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

15.06.2015, 21:09

Ce minunatie!

Andra_Constantinescu 1

15.06.2015, 22:27

Ce bunatate!

Panacris 1

24.08.2016, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!