Retete culinare din Austria

Retete traditionale din Austria

Din bucataria austriaca recunoastem cel putin snitelul vienez si tortul Linz. Indrazniti sa gatiti in stil austriac: mancaruri cu ficat, retete de prajituri si multe altele. Bucatarasii care au postat retetele sunt alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si idei.


Gatiti in stil austriac!

Contrar firii serioase a austriecilor, bucatele lor sunt colorate si uneori extravagante. Combinatiile cele mai inedite de ingrediente dau nastere unor delicii culinare demne de fostul Imperiu Austriac.

Sos de hrean cu mere

Postat de: gusti

Daca doriti sa puneti pe masa un sos de hrean delicios, atunci este obligatoriu sa-l preparati cu ajutorul merelor. Este o combinatie pe care am intilnit-o la Viena. Contine pasta de hrean in otet... Citeste continuarea

Clatite la cuptor

Postat de: adriana65

Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca... Citeste continuarea

Krapfen cu crema pasticcera

Postat de: micki

Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele... Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor.... Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de: miha

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam... Citeste continuarea

Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

Postat de: leoflori

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute. Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile... Citeste continuarea

FICAT CA IN TIROL

Postat de: Roda

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina... Citeste continuarea

Gugulufi mici pitici

Postat de: Sabina

Topim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar,... Citeste continuarea

Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)

Postat de: ala_oancea

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga... Citeste continuarea