Retete traditionale din Austria
Din bucataria austriaca recunoastem cel putin snitelul vienez si tortul Linz. Indrazniti sa gatiti in stil austriac: mancaruri cu ficat, retete de prajituri si multe altele. Bucatarasii care au postat retetele sunt alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si idei.
Gatiti in stil austriac!
Contrar firii serioase a austriecilor, bucatele lor sunt colorate si uneori extravagante. Combinatiile cele mai inedite de ingrediente dau nastere unor delicii culinare demne de fostul Imperiu Austriac.
Chocolate roll
Postat de: sashaSeparam galbenusurile de albus, batem albusurile pana devine tare cu cele 4 linguri de zahar. Batem galbenusurile cu lingura de ulei, apoi turnam peste albusuri , apoi in ploaie turnam faina... Citeste continuarea
Bread bowl breakfast
Postat de: sashaSe taie capacele la chifle si scobim in mijloc pana obtinem un cosulet. Inauntru punem putina sare, unt, felii de rosie si se sparge un ou, presaram cu busuic uscat si dam la cuptor pentru 15... Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: ZamfiraCuratam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l... Citeste continuarea
Prajitura linzer cu gem de capsuni
Postat de: TAB1TASe bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa.... Citeste continuarea
Tort vienez
Postat de: ZamfiraBlat : mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare. Tapetam cu unt... Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume la cuptor
Postat de: TAB1TAAm incins cuptorul la 220 ° C. Am curatat si taiat legumele cubulete. Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi... Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: TAB1TASe spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu... Citeste continuarea
Salata vieneza de cartofii
Postat de: TAB1TASe curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi.... Citeste continuarea
Supa-crema de morcovi
Postat de: TAB1TASe taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender sau al unui tel. Se adauga cca... Citeste continuarea
Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
Postat de: Maria68Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade). Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza... Citeste continuarea
Tort Sacher
Postat de: timeaTopim ciocolata pe baie de aburi. Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand... Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: ReteteggAm taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok. Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut... Citeste continuarea
Tarta Linzer cu prune si gem
Postat de: RuxyRuxFacem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de... Citeste continuarea
Snitel cu branza la cuptor
Postat de: ZamfiraPregatim pieptul de pui pentru snitel (spalam carnea, o stergem de apa si o batem). Condimentam pipetul de pui. Pe o parte am pus sare, piper, praf de usturoi iar pe partea cealalta am pus: curry,... Citeste continuarea
Briose pufoase cu Nutella
Postat de: MagdaMagLuati mixerul,bateti ouale,apoi adaugati iaurtul si uleiul.Dupa ce terminati,adaugati zaharul tos si vanilat,sarea,praful de copt si putin cate putin faina.Mixati bine,iar apoi adaugati laptele si... Citeste continuarea
Supa-crema de leurda
Postat de: Anamaria7Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min.... Citeste continuarea
Tort Sacher
Postat de: Maria68Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu... Citeste continuarea
Gulas vienez
Postat de: SidyCuratam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei. Lasam sa... Citeste continuarea
Fursecuri "Linzer Augen"
Postat de: danakarinComponentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se... Citeste continuarea
Clătitele împăratului
Postat de: SidySe pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute. Albusurile cu sarea de bat bine spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat... Citeste continuarea
Galuste din spanac cu sunca
Postat de: SidyCuratam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Intr-un castron mai mare punem... Citeste continuarea
Supa vieneza de cartofi
Postat de: mitinitaSe taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate. Se caleste ceapa in unt,apoi se adauga cartofii si toate legumele. Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte.... Citeste continuarea
Sos de mere cu hrean
Postat de: OanaMerele se curata, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se acopera cu apa si se fierb pana se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit. Eu am hrean ras in borcan in frigider, preparat cu otet,... Citeste continuarea
Kaiserschmarrn (Clatite rupte)
Postat de: postavaruStafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom. Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul. Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand... Citeste continuarea
Schnitzel vienez
Postat de: kitchenflavorsBatem carnea cu ciocanelul de schnitzele dupa care o condimentam cu sare si piper. Spargem intr-o farfurie cele 2 oua adaugam un praf de sare si le batem ca pentru omleta. Operatiunea... Citeste continuarea
Friptura de porc in saramura de bere
Postat de: SidyCeapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual... Citeste continuarea
"Tortul" barbatilor
Postat de: SidyAluatul se framinta si se lasa la dospit 30 min , dupa care se imparte in doua si se coace, preferabil , in forma rotunda. Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care,... Citeste continuarea
Ciolan bavarez fiert in bere
Postat de: LeBlogPiquantIntai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine... Citeste continuarea
Gulas de vita "arta VIENEZA"
Postat de: LauraSUntura se incinge in oala in care se prepara gulasul.Se adauga ceapa care se prajeste pina ce prinde o culoare caramel inchisa.Se presara boia se amesteca scurt pina ce cuprinde toata ceapa si se... Citeste continuarea
Panini Laugenbrot
Postat de: JustLoveCookinPunem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si... Citeste continuarea
Strudel vienez
Postat de: jolyginacuratam merele de coaja si le dam pe razatoare dupa care adaugam zaharul ,zeama de lamaie,romul, stafidele si scortisoara amestecam bine dupa care intindem aceasta compozitie peste... Citeste continuarea
Prajitura RAFAELO ®Laura S.
Postat de: LauraSPreparare-Crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau... Citeste continuarea
Tort Sacher
Postat de: DorotheaUntul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider. Ciocolata o... Citeste continuarea
Prajitura "Valurile dunarii"
Postat de: jolyginaMargarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia... Citeste continuarea
Supa vieneza
Postat de: mihaelar63legumele se curata , se spala , se taie fideluta ,. carnea se spala , se taie cuBulete si se pune la fiert cu legume , sare , piper. taiteii se fierb separat in apa clocotita... Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: BrindusaAm taiat fiecare piept in doua, pe lung, fara sa desprind cele doua jumatati, astel incat sa formeze o bucata subtire si mare. Am pus peste carne folie de plastic si am batut ca sa se subtieze... Citeste continuarea
Kaiserschmarrn
Postat de: OanaStafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de... Citeste continuarea
Kipferl cu vanilie
Postat de: DnelutzaMai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator,... Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie
Postat de: OanaSe incinge cuptorul si se lasa focul la minim. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se rade coaja si se stoarce zeama. Untul... Citeste continuarea
Sachertorte
Postat de: BrindusaIncalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda. Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand... Citeste continuarea