Tort Sacher

de T I M E A in Torturi, 8 Feb 2013 | 6173 vizualizari

 

Pentru weekend va las un tort gustos, fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr unt la temperatura camerei
  • 90 gr ciocolata 55% cacao
  • 80 gr zahar
  • 4 oua
  • 80 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 100 gr ciocolata 55% cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Topim ciocolata pe baie de aburi.


Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.


Albusurile le batem spuma separat cu un varf de sare.


Adaugam la compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao, apoi incorporam cu grija albusurile spuma.


Tapetam o forma rotunda mica cu hartie de copt pe fund si ungem cu unt forma (eu am folosit o forma de 17 cm dar e ok si una de 20cm. Daca faceti in forma mai mare dublati cantitatile).


Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade timp de 50 min.


Scoatem din cuptor si lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem in strat subtire partea de deasupra pentru a avea un tort drept si pt ca e usor crocanta partea de sus. Apoi taiem tortul in doua.


Incalzim gemul si ungem cu jumatate din cantitate prima foaie de blat. Asezam a doua foaie si la fel o ungem cu restul de gem.


Glazura: intr-un vas punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata. Turnam apoi glazura pe tort incepand de la mijloc si cu un cutit nivelam rapid. Ungem si marginile cu glazura.


Dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.


Servim cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.02.2013, 15:57

Am mancat tortul asta in Austria, e bestial

T I M E A 1

12.02.2013, 19:14

Daciana

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort Ghiocel (cu mere)