Tort de ciocolata cu pere

de nadea68 in Torturi, 22 Sep 2013 | 1997 vizualizari

 

Ciocolata se combina bine cu perele.Un dulce ciocolatos bun perfect in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri Zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 4 pere mici
  • praf de copt 15 g
  • zahar pudra
  • 3 linguri zahar pt caramel
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu pere:

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Amestecam faina,praful de copt si cacao. Ciocolata cu untul se topeste.Eu am folosit microundele. Se adauga ciocolata topita la galbenusuri. Adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.


Intre timp spalam perele le taiem in doua si scoatem cotoarele.Intr-o tigaie punem zaharul cu un pic de apa la caramelizat.adaugam perele. Lasam cateva minute,suntem atenti sa nu se arda zaharul.


Dupa cele cateva minute,transferam perele intr-o tava de tort cu fund detasabil,in care punem hartie de cuptor. Perele se aseaza cu partea taiata in sus. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam la galbenusuri.Se amesteca de jos in sus.Adaugam si esenta de rom.


Compozitia o varsam peste pere. Se pun la cuptor la 200° cam 40 minute.Se face proba scobitoarei. dupa timpul de coacere se scoate tortul se lasa la racit si se rastoarna pe platou.


Asa ca perele sa fie deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.


O pufosenie tare buna!!! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

23.09.2013, 08:26

Lavinia 1

23.09.2013, 09:23

ce bine arata

nadea68 1

23.09.2013, 19:39

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort special cu branza, caise si ciocolata alba