Tort Diplomat

de adry88 in Torturi, 12 Oct 2012 | 6689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • ananas rondele
  • kiwi
  • compot de ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

CREMA-laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa bine, oprim focul si lasam sa se raceasca.


Plicurile de gelatina se pun intr-un vas, adaugam apa cat sa acopere si lasam 5 minute, dupa care se dizolva pe baie de aburi. Dupa ce s-a dizolvat amestecam cu crema de galbenusuri, dam la frigider pana ce se raceste.


Frisca o mixam bine, dupa care adaugam crema racita, adaugam bucati de ananas si amestecam.


Intr-o tava cu pereti detasabili (se tapeteaza cu folie alimentara) adaugam piscoturi care le-am trecut prin compot, adaugam pe margini felii de ananas dupa care adaugam crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece cca 2-3 ore (sau peste noapte)


Decoram cu frisca si kiwi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

13.10.2012, 15:07

multumesc

iri_iri 1

17.08.2013, 22:11

babi5 1

17.08.2013, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat