Tort ,,8 Martie,,

de madi_marin in Torturi, 7 Mar 2011 | 6039 vizualizari

 

La multi ani tuturor bucatarashelor mele dragi! Va ofer in dar o felie de tort si o floare!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 250 g nuci macinate
  • 1 pahar de zahar
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 pahar apa
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema :
  • 400 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic nes
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,8 Martie,,:

Blat :

Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar lasand sa se mai vada urmele lui albe, deci nu incorporate de tot. Se pune la copt in forma unsa si tapetata cu faina pentru 25-30 de minute. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la rece.

Crema:

Untul la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra, cacaoa, nesul, esenta de rom si lichiorul crema de ciocolata.

Blatul racit se taie in doua si se umple cu trei sferturi de crema, cu restul de crema ungandu-se tortul.

Se orneaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,8 Martie,," nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
tort cu frisca si crema ciocolata