Tort cremes

de amalia01 in Torturi, 10 Mar 2016 | 4253 vizualizari

 

Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Astazi, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 1500 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cremes:

Separi galbenusurile de albus.


Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase.


Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.


Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.


Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare, 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.


Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!


Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de toart.


Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.


Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.


Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.

 

TIPS-URI

1

copilarie

2

cremes

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.03.2016, 19:33

Ce delicios!

mirela0911 1

11.03.2016, 19:46

Foarte bun! La multi ani!

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 20:19

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, cafea si piscoturi