Desert tort cu faguri si albine

de Ancutsa in Torturi, 11 Sep 2019 | 3732 vizualizari

 

Pentru onomastica mea, am pregătit un tort cu faguri și albine, cu patru foi de nuci rumenite, cremă de alune de pădure, zmeură, struguri albi și floricele.

 

INGREDIENTE

  • pentru două blaturi avem nevoie de:
  • 12 ouă S,
  • 2 linguri miere de salcâm,
  • 3 linguri făină,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • un vârf de cuțit sare,
  • pentru crema de alune de pădure:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 40 g ciocolată neagră,
  • 4 linguri alune de pădure rumenite și măcinate,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă,
  • 2 pere mici,
  • 1 măr mic,
  • 1 lingură vin alb de smochine,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • pentru decor:
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • Un sfert din crema de brânză pregătită anterior,
  • struguri albi, după gust,
  • zmeură, după gust,
  • fluture de napolitană,
  • margarete de napolitană Dr. Oetker,
  • 40 g ciocolată neagră, pentru litere,
  • 20 g ciocolată albă pentru albine,
  • Fulgi de migdale, după gust,
  • 1 lingură miere de salcâm,
  • 200 g ciocolată albă pentru faguri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu faguri si albine:

 

Decorațiuni:

Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în ciocolata albă un vârf de cuțit de curcuma și se amestecă. Va prinde un galben frumos. Se toarnă ciocolata albă într-un poș și se desenează albinuțe pe o hârtie de copt. Se trasează dungile și ochișorii cu ciocolată neagră (foarte puțină ne va trebui). Iar aripioarele vor fi din fulgi de migdale. Ciocolata neagră rămasă se toarnă în șabloanele pentru litere. Apoi se dau toate la congelator până la utilizare.

 Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi mierea, se adaugă treptat gălbenuşurile, , nuca măcinată, făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă în două forme rotunde, pregătite cu foaie de copt. Se coc împreună, la foc mic 30 de minute sau până se rumenesc. Se obțin două blaturi înalte, care se lasă la răcit, apoi se taie fiecare în două foi.

 Pentru sirop, se fierb 7 minute: apa cu fructele spălate și taiate grosier, vinul de smochine și zahărul Bourbon, se dă siropul de pe foc și se lasă la răcit.

 Pentru crema de alune de pădure, se bate crema mascarpone, cu mixerul, se adaugă frişca lichidă, se mai amestecă puțin, apoi se adaugă ciocolata neagră topită pe baie de abur și răcită. Se adaugă și alunele de pădure rumenite și măcinate, omogenizând ușor cu o spatulă.

 Montare și decor: se însiropează foile de nucă. Se spală strugurii, se taie boabele în jumătăţi şi li se scot sâmburii. Se distribuie crema de alune de pădure, adăugând și boabe de struguri pe fiecare strat, astfel încât să ajungă crema și pentru îmbrăcat tortul. Capacul se îmbracă în frișcă (aprox 150 ml bătută cu mixerul, ușor). Se fac și floricele. Se dă la frigider.

Se topesc 200 g ciocolată albă, apoi se toarnă pe o bucată de folie protectoare cu model ce imită fagurele (spălată și uscată înainte). Se lasă un pic la răcit, apoi se scoate t ortul și se aplică folia repede, pe tort. Se dă înapoi la frigider, apoi se scoate iar tortul și se îndepărtează cu grijă folia. Pentru un aspect rustic și autentic, se mai rupe din ciocolată, se aplică și albinele, florile și zmeura, dar și un fluturaș. Se dă la rece până la servire.

 

Diametru formă de copt: 18 cm

Porții: 12

Timp de coacere: aprox 30 min

Timp de pregătire: 3 h

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/tort-cu-faguri-si-albine-anca-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu faguri si albine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu morcovi si nuca