Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

de Krystyan Trendy in Torturi, 15 Noi 2013 | 3500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 1 l suc natural de mere
  • Pentru budinca de caramel:
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata rasa
  • Bucatele de ananas
  • 1 fruct kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata:

Intai preparam blatul :

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.

Dupa ce preparam blatul s-a racit il insiropam cu sucul de mere.

Budinca se prepara astfel :

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .

Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .

Taiem blatul pe jumatate.

Dupa ce s-a racit budinca ,jumatate din budinca o intindem uniform pe prima foaie de blat.

Adaugam cubuletele de ananas.

Apoi punem si a doua foaie de blat , punem cealalta jumatate din budinca .

Decoram tortul cu ciocolata rasa si kiwi.

Lasam tortul 2 ore la frigider, apoi putem servi cu incredere  .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

15.11.2013, 21:39

Mi-ai pastrat si mie, oportioara?

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 21:40

usa e deschisa ...for all people

bianca92 1

15.11.2013, 22:34

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni