Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

de Krystyan Trendy in Torturi, 15 Noi 2013 | 1086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 1 l suc natural de mere
  • Pentru budinca de caramel:
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata rasa
  • Bucatele de ananas
  • 1 fruct kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata:

Intai preparam blatul :


Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.


Dupa ce preparam blatul s-a racit il insiropam cu sucul de mere.


Budinca se prepara astfel :


Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .


Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .


Taiem blatul pe jumatate.


Dupa ce s-a racit budinca ,jumatate din budinca o intindem uniform pe prima foaie de blat.


Adaugam cubuletele de ananas.


Apoi punem si a doua foaie de blat , punem cealalta jumatate din budinca .


Decoram tortul cu ciocolata rasa si kiwi.


Lasam tortul 2 ore la frigider, apoi putem servi cu incredere .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

15.11.2013, 21:39

Mi-ai pastrat si mie, oportioara?

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 21:40

usa e deschisa ...for all people

bianca92 1

15.11.2013, 22:34

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure