Desert tortul meu - 53 de veri

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2022 | 1298 vizualizari

 

N-aveam nici un chef, cand trebuie sa-mi fac mie tort mi se cam taie......nu ca la maioneza....ca la taiat de chef, unde pui ca e si ditamai canicula care bantuie pe afara. Pana la urma am mesterit eu ceva, iar daca nu este bun am si varianta de avarie, profiterol. Hai sa-mi fie  cu la multi ani si ce-o mai pica pe langa, nu-s pretentioasa, sanatoasa sa fiu.

 

INGREDIENTE

  • Mouse de mango si ciocolata alba Callebaut
  • 2 forme de silicon cu modele diferite
  • 600 g piure de mango ( l-am luat de-a gata, nu m-am chinuit eu sa-l fac)
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 3 oua
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime- batuta o frisca mai moale
  • Mouse de ciocolata neagra Callebaut
  • forma de tort 26 cm cu inel detasabil
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime
  • 7 g gelatina
  • 200 ml smatana de gatit La Dorna 32% grasime -batuta o frisca mai moale
  • piscoturi pentru baza tortului
  • decor
  • ciocolata topita
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortul meu - 53 de veri:

Este un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape.

Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si le-am omogenizat in piureul de mango, am pus pe baie de abur sa se infierbante, amestecand continuu, am adaugat si ciocolata alba. Am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc amestecul si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de mango apoi am umplut formele de silicon, am avut 12 un model si 8 alt model. Am dat formele la congelator pana a doua zi.

Etapa 2. Dupa ce formele au stat la congelator toata noaptea, a doua zi le-am scos din congelator si am scos mouse-urile din forme. Am luat o forma de tort cu inele detasabil din silicon, am pus si-o banda de folie acetata, apoi am asezat ca baza piscoturi, nu le-am insiropat, probabil de lene. Peste piscoturi am asezat mous-urile de mango, alternand formele, mi-au intrat 19 buc, pe al 20-lea l-am mancat ca o calica....:)))))))))))))))))). Dupa ce am pregatit forma de tort m-am apucat de mouse-ul de ciocolata.

Mouse de ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidrata in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 3 oua cu zaharul pudra, am adaugat 200 ml smantana, am omogenizat. Am pus si ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tars castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade,  intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de ciocolata. Compozitia obtinuta am turnat-o cu grija in forma de tort. Am dat la congelator pentru 5-6 ore. Dupa care am scos tortul din forma si am decorat cu ciocolata neagra topita si cu pepite de ciocolata alba si neagra. Hai ca l-am scris si pe asta, sper ca n-am uitat nimic....La multi ani, Clementino !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul meu - 53 de veri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

08.08.2022, 16:39

Delicios și răcoros! La mulți ani și multă sănătate!

Rocsi 1

14.08.2022, 19:37

Sigur a fost o mare bunatate! Sa fii sanatoasa!

gaby_duceag 1

20.08.2022, 20:24

La multi ani, fata frumoasa, buna si vesela!
Sa fii sanatoasa multi ani inainte!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca