Tort cu mere - de post

de elucubratiiculinare in Torturi, 2 Apr 2012 | 2048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml apă,
  • 150 g nucă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri marmeladă (caise),
  • 200 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • 1 kg mere (de preferat roșii),
  • 100 g zahăr,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • frișcă vegetală.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere - de post:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide. La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină). Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.


Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați. Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare. Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă. Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul. După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine.


Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele. După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere. Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară.


Se ține la rece până în momentul servirii.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Criss 1

03.04.2012, 13:57

Foarte fain si bun.

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 09:59

imi place

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars