Tort Ferrero Rocher

de Satisfyyourcravings in Torturi, 1 Apr 2014 | 8416 vizualizari

 

În weekend a fost ziua mea și cum aveam o mână de invitați, m-am gândit să pregătesc acest tort delicios, plin de ciocolată și alune de pădure.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 6 linguri de zahăr brun
  • Puțină sare

Pentru sirop:

  • 90 grame zahăr brun
  • 100 ml apă
  • 30 ml cafea tare
  • 2 lingurițe esență de rom

Pentru cremă:

  • 250 de grame de unt la temperatura camerei
  • 250 grame de ciocolata cu alune
  • 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
  • 4 linguri Nutella
  • 90 grame rulouri cu alune
  • puțină sare

Pentru decor:

  • 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
  • 8 bomboane de ciocolată Ferrero Rocher
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:

Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă 5 minute la răcit în formă, apoi se scoate pe un grătar.


Ciocolata se topește la baie de aburi cu puțin unt. Restul de unt se amestecă cu Nutella, iar la final se adaugă ciocolata topită. Se adaugă alunele și rulourile sfărâmate ușor. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se lasă la frigider pentru 15 min.


Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apa, cafeaua și esența și se fierbe până la dizolvarea completă a zahărului.


Pentru asamblare, se taie blatul în două, longitudinal. Se așează prima bucată de blat pe farfuria de prezentare și se însiropează. Se întinde 1/3 din cremă, apoi următorul blat, se însiropează, iar la final, restul de cremă astfel încât și marginile să fie acoperite de cremă.


Se ornează cu alune de pădure și bomboane de ciocolată.


Se păstrează la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se scoate din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a fi servit, deoarece crema se întărește foarte mult

2

Este mai bun după 1 zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:07

Xandrinne 1

12.10.2014, 08:46

Minunat!!

Corinuta 1

18.12.2016, 21:36

OMG!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine