Tort M&G

de nadina73 in Torturi, 8 Noi 2010 | 6190 vizualizari

 

Un tort cu dedicatie speciala pentru Gaby,Mena,Ela si Miha si de ce nu pentru toti cei care isi serbeaza ziua de nume azi LA MULTI ANI- va pupacesc dulce

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oua(depinde cat de mari sant)
  • 1/2 pahar de zahar
  • 3 foi de gelatina
  • 1-2 portocale
  • 1 mana de zmeura(congelata am pus eu)150 g
  • piscoturi
  • 1/2 pahar de lapte caldut
  • 250 frisca
  • decor :
  • frisca  3oo ml
  • 2 linguri zahar
  • bombonele inimioara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort M&G:

Se dizolva gelatina in apa rece,dupa care se amesteca cu laptele caldut. Ouale se separa albusul de galbenus. Albusul se bate bine spuma.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si coaja de la portocala, dupa care se pun pe foc si se amesteca cu gelatina si zmeura (dezghetata in cazul meu)se lasa putin sa se ingroase dupa care se da la rece.

Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma si frisca batuta.

Se tapeteaza o tava (de forma dorita)cu folie transparenta se pun rondele de portocale taiat foarte fin pe toti pereti vasului dupa care se pun piscoturi care se pot insiropa in putin sirop(de cara doriti) se toarna compozitia  cu oua si frisca dupa care se pun din nou piscoturi inmuiate .

Se acopera tava  cu folie transparenta , se da la rece pana a doua zi sau cel putin 4-5 ore,trebuie sa stea la rece

A doua zi se scoate de la rece se rastoarna pe o tava  se decoreaza cu frisca si bombonele

PS :sa nu uitati ca si mine sa inmuiati piscoturile,dar a fost bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort M&G" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure