Desert tort de morcovi

de Bucataras Diana in Torturi, 11 Mar 2019 | 388 vizualizari

 

In categoria retetelor facute mai demult si nepostate intra si acest tort foarte bun. A fost prima data cand mi-am facut curaj sa prepar ceva dulce cu morcovi. Rezultatul m-a surprins placut. Eu am facut 2 torturi, dar am postat ingredientele pentru o forma de 24 cm.

 

INGREDIENTE

  • 300 g morcovi,
  • 200 g zahar,
  • 100 g nuca,
  • 200 g migdale,
  • 6 oua,
  • 50 g faina,
  • coaja rasa de portocala,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingirita scortisoara,
  • un praf de sare.
  • Pentru glazura: 1 albus,
  • 1 lingura unt moale,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • nuca macinata,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de morcovi:

Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu restul zaharului, adaugam coaja de portocala, apoi incorporam spuma de albus, amestecul de faina si morcovii. Turnam compozitia in forma de tort cu pereti detasabili (tapetata cu hartie de copt, daca este cazul) si o dam la cuptor pentru circa 50 de minute la 180 de grade. Cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca circa 10 minute apoi scoatem din forma. Pentru glazura batem albusul cu zaharul pudra, incorporam zeama de lamaie si untul moale. Intindem glazura deasupra tortului, presaram nuca macinata si decoram cu bombonele colorate si cu flori din fondant. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Nepotii_si_bunica 1

13.03.2019, 18:50

Foarte bun!

dantes 1

14.03.2019, 17:26

Delicios!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:19

Nu am reusit inca sa fac tort de morcovi, dar imi place mult cum l-ai combinat cu restul ingredientelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte