Tort Bailey`s cu Mascarpone :)

de Cris2711 in Torturi, 9 Ian 2011 | 6622 vizualizari

 

Inspiratia pentru Tortul Bailey`s o am de pe Chefkoch.de.
Noua ne place foarte mult ,sper sa va placa si voua:)

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 75 grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 80 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru Crema:

  • 300grame branza de vaci
  • 200 grame Mascarpone
  • 125 ml Lichior Bailey`s
  • 50grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 250 grame frisca

Pentru Ornament

  • 250 grame frisca
  • Cacao
  • ciocolata rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bailey`s cu Mascarpone :):

Prepararea Blatului:


Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si se face cu mixerul.Se amesteca cu grija si faina,praful de copt.Se unge forma de tort cu Rama sau unt .Se pune aluatul in forma si se indreapta cat este posibil.In cuptorul incalzit ,anticipat ,la 150 grade,se introduce forma si se lasa cam 25 de minute.Cand este gata se scoate din cuptor dar se lasa in forma,pana se raceste.Cand s-a racit se taie pe jumatate,parte de sus se aseaza cu grija pe o farfurie.


Prepararea cremei:


Branza de vaci,Mascarpone,lichiorul Bailey`s se amesteca iar pe urma se adauga frisca batuta(eu o fac proaspata) .Compozitia se intinde pe partea de jos a blatului cat mai proportional.Pe urma se pune ,cu mare atentie,partea de sus a blatului deasupra.Se pune la rece pentru circa 3 ore.


Prepararea ornamentului pentru tort:


Cu frisca batuta tare(250gr.) se orneaza tortul iar pe urma se pune si cacao(optional) si se orneaza frumos cu ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Frisca nu o cumpar,eu o fac din smantana speciala pentru frisca,proaspata si adaug si intaritor pentru frisca.

2

Fiecare poate sa orneze dupa gustul personal cu frisca,ciocolata.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bailey`s cu Mascarpone :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

diana_k 1

17.02.2012, 20:01

foarte bunnnn

Cris2711 1

17.02.2012, 21:19

Ica si Diana va multumesc mult

Bya Ralu 1

12.01.2014, 17:44

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras