Galuste din spanac cu sunca

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2011 | 3165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g spanac
  • 4 oua
  • 150 g sunca
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 400 g faina
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita usturoi granule
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din spanac cu sunca:

Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete.

Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam faina si laptele treptat si mixam pina obtinem o compozitie buna de galuste.

Lasam sa se odihneasca 30 de minute, timp in care taiem sunca cubulete, ceapa o curatam si o tocam marunt.

Punem untul la topit intr-o cratita, calim putin ceapa si adaugam sunca sa se rumeneasca putin.Cand sunt gata adaugam smantana, nucsoara si asezonam.

Dupa trecerea celor 30 de minute punem apa la fiert cu o lingurita rasa de sare; cand fierbe, reducem foculsi cu ajutorul aparatului de facut galuste , rupen aluatul. Eu am un aparat foarte , foarte vechi de la strabunica mea si nu-mi vine sa ma las de el desi e ...batran.Daca nu aveti aparatul, galustele pot fi rupte cu ajutorul unei linguri sau lingurite, in functie cat de mari vreti sa fie galustele.

Le lasam sa fiarba cam 5 minute , dupa care le strecuram si le clatim sub un jet de apa rece.

Montam pe farfurie o portie de galuste , alaturi punem un polonic de sos cu sunca iar deasupra radem cascaval.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Puteti servi galustele ca atare sau cu oua ochiuri alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din spanac cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

04.08.2011, 19:46

Wow, ce prezentareee!

RuxyRux 1

04.08.2011, 20:28

Grozav Sidy...ardeiul tau are forma de inimioara...

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:47

mmm ce delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinte umplute