Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

de Maria68 in Torturi, 9 Feb 2013 | 3350 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru aniversarea celor 16 ani pe care i-a implinit baiatul meu cel mare :)!
La multi ani, dragul meu!!!!
A fost un adevarat deliciu, el fiind un impatimit al ciocolatei, a picat la fix acest tort:X!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 7 oua
  • 200 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Umplutura & glazura
  • 300 g gem de caise
  • 300 g glazura de ciocolata
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte:

Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade).

Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat albusurile intr-un vas , se adauga 100 g zahar si se bate bezea. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se inglobeaza in compozitia de ciocolata jumatate din cantitatea de albus; se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza bine. Se aseaza deasupra restul de albus batut si se inglobeaza.

Compozitia se aseaza intr-o forma de tort(26 cm) unsa numai pe fund. Se coace blatul la cuptor timp de 50-55 min.   Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde apoi marginea acesteia si se indeparteaza. Blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde de pe fundul formei si se lasa sa se raceasca complet.

Blatul se taie pe trei niveluri. Se incalzeste gemul si se unge fiecare nivel cu cate 50 g gem, se suprapun nivelele. Se unge tortul de jur imprejur cu restul de gem topit.

Se topeste ciocolatata cu lapte in bain-marie si se pune deoparte o cantitate mica intr-un sprit cu deschidere mica.

Se acopera tortul cu restul de ciocolata , se inscriptioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Maria68 1

10.02.2013, 10:26

Mamaieelena; Dia ;Ruxy
Multumesc pentru cuvintele frumoase

Maria68 1

10.02.2013, 10:28

Multumesc frumos, draga Gaby
Si tu ai doi copii frumosi si minunati Sa-ti traiasca

gaby_duceag 1

10.02.2013, 10:34

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA