Tort de ciocolata (cu crema ganache)

de dakris in Torturi, 4 Ian 2013 | 8763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pt frisca Hulala
  • 100 g unt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor:
  • frisca
  • Sirop (250 ml):
  • apa+5 linguri zahar+ esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (cu crema ganache):

Crema


Intr-o craticioara se pun frisca lichida si untul. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.


Blatul


Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.


Glazura


Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bine si se lasa la racit.


Asamblarea


Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o 1/2 din cantitatea de crema. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, iarasi crema peste care se aseaza a treia felie.


Se pastreaza putina crema pt a "imbraca" tortul, peste care se varsa glazura. Se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (cu crema ganache)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

05.01.2013, 11:29

delicios

Lau 1

05.01.2013, 13:43

Geanina87 1

14.01.2013, 23:13

ce deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine