Tort de ciocolata (cu crema ganache)

de dakris in Torturi, 4 Ian 2013 | 6261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pt frisca Hulala
  • 100 g unt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor:
  • frisca
  • Sirop (250 ml):
  • apa+5 linguri zahar+ esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (cu crema ganache):

Crema


Intr-o craticioara se pun frisca lichida si untul. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.


Blatul


Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.


Glazura


Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bine si se lasa la racit.


Asamblarea


Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o 1/2 din cantitatea de crema. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, iarasi crema peste care se aseaza a treia felie.


Se pastreaza putina crema pt a "imbraca" tortul, peste care se varsa glazura. Se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (cu crema ganache)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

adry88 1

05.01.2013, 11:29

delicios

Lau 1

05.01.2013, 13:43

Geanina87 1

14.01.2013, 23:13

ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!