Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

de Miha in Torturi, 10 Sep 2009 | 5713 vizualizari

 

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu,Natalia,impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut,cu care am sperat ca ii voi incanta.

Mie mi-a placut,sper ca si lor. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si mure:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Mousse de ciocolata:


Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.


Mousse de mure:


Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.


Glazura de ciocolata:


Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.


In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.


Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.


Am ornat cu frisca si mure.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Oana 1

11.09.2009, 23:16

Normal ca nu a mai ramas nimic si pt. mine....

Miha 1

12.09.2009, 00:13

Oana...poate data viitoare!

28_andreea 1

19.11.2010, 13:44

arata bestialllllllllllll

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort