Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

de gabrielasfechis in Torturi, 5 Apr 2014 | 1246 vizualizari

 

Pentru zile relaxante si de vara sau daca doar ai pofta de ceva dulce, dar nu prea dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 10 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • unt
  • hartie de copt
  • compot pentru insiropat
  • 250 ml lapte fiert si racit
  • Crema de lamaie Dr.Oetqer
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 portocala pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.


Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina. La final se adauga si cele 2 linguri de cacao si se amesteca de jos in sus pana devine maro toata compozitia.


Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.


Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tigaie Dry Cooker si se baga la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).


Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.


Intr-un vas se pune laptele rece, de la frigider si se pune praful de crema de lamaie si se mixeaza la inceput la viteza mica pana se omogenizeaza si apoi 3 minute la viteza mare, la final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.


Se unge tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

14.05.2014, 06:32

bun venit!

gabrielasfechis 1

14.05.2014, 10:09

multumesc Valclaudia

babi5 1

16.12.2014, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata