Tort cu cafea si scortisoara Dukan

de deyutzky in Torturi, 7 Feb 2014 | 11090 vizualizari

 

sursa de inspiratie a fost blogul retete-dukan.ro
Se consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6-7 linguri indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1000 g quark ( 2 cutii a cate 500g)
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 3-4 linguri cafea indulcita
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri lapte degresat 0,1% grasime
  • Jeleu:
  • 600 ml cafea preparata si indulcita cu indulcitor dupa gust
  • 1 plic gelatina
  • Sirop: cafea indulcita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea si scortisoara Dukan:

Blat:


Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: taratele de ovaz, laptele praf, scortisoara, indulcitorul si praful de copt. Punem si ouale si mixam bine pana la omogenizare.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (diam de 26 cm) si turnam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pentru aprox 15-20 de minute. Se verifica cu o scobitoare apoi se lasa la racit.


Crema:


Hidratam gelatina in 100 ml apa rece.


Intr-un bol mixam quarkul impreuna cu indulcitorul si adaugam 3-4 linguri de cafea si scortisoara.


Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi peste quark si mixam pana la omogenizare.


Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, punem blatul in ea si il intepam din loc in loc cu o scobitoare si il insiropam cu cafea.


Turnam crema peste blat si dam tava la frigider pentru aproximativ 1 ora pana cand crema se intareste.


Intre timp pregatim jeleul: gelatina o hidratam in 100 ml apa rece pentru 5 minute si o dizolvam in cafeaua fierbinte.


Daca mai este nevoie se mai adauga indulcitor. Se lasa la racit dupa care se toarna peste crema din tava.


Se da la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste si jeleul.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si scortisoara Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Alexandra Burz 1

22.02.2014, 23:14

mihaelar63 1

24.02.2014, 23:46

Place

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:15

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!