Tort cu cafea si scortisoara Dukan

de deyutzky in Torturi, 7 Feb 2014 | 12019 vizualizari

 

sursa de inspiratie a fost blogul retete-dukan.ro
Se consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6-7 linguri indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1000 g quark ( 2 cutii a cate 500g)
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 3-4 linguri cafea indulcita
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri lapte degresat 0,1% grasime
  • Jeleu:
  • 600 ml cafea preparata si indulcita cu indulcitor dupa gust
  • 1 plic gelatina
  • Sirop: cafea indulcita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea si scortisoara Dukan:

Blat:


Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: taratele de ovaz, laptele praf, scortisoara, indulcitorul si praful de copt. Punem si ouale si mixam bine pana la omogenizare.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (diam de 26 cm) si turnam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pentru aprox 15-20 de minute. Se verifica cu o scobitoare apoi se lasa la racit.


Crema:


Hidratam gelatina in 100 ml apa rece.


Intr-un bol mixam quarkul impreuna cu indulcitorul si adaugam 3-4 linguri de cafea si scortisoara.


Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi peste quark si mixam pana la omogenizare.


Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, punem blatul in ea si il intepam din loc in loc cu o scobitoare si il insiropam cu cafea.


Turnam crema peste blat si dam tava la frigider pentru aproximativ 1 ora pana cand crema se intareste.


Intre timp pregatim jeleul: gelatina o hidratam in 100 ml apa rece pentru 5 minute si o dizolvam in cafeaua fierbinte.


Daca mai este nevoie se mai adauga indulcitor. Se lasa la racit dupa care se toarna peste crema din tava.


Se da la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste si jeleul.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si scortisoara Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Alexandra Burz 1

22.02.2014, 23:14

mihaelar63 1

24.02.2014, 23:46

Place

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:15

minunat tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci