Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici

de mirela0911 in Torturi, 11 Mar 2015 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 6 lg zahăr
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt coajă rasă de portocale
  • 12 lg făină
  • Pt. crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 lg frișcă lichidă
  • 150 ml frisca bătută
  • gem de piersici
  • zeama de compot pt insiropat
  • Pt. ornat:
  • 50 ml frișcă
  • piersici din compot
  • felii de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici:

Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând zahărul, bătând bine dupa fiecare apoi uleiul, apa și coaja de portocale. Se ia o spatula si cu ajutorul ei incorporam gălbenușurile, câte unul iar la final făina, amestecând cu mișcări ușoare de jos in sus până la omogenizare. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu unt. Se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasă să se răcească, după care se taie in trei.


Crema: Branza mascarpone se amesteca cu zahărul pudră până ce acesta se topește. Intr-o craticioara se pune ciocolata ruptă in bucăți împreună cu cele 2 lg de frișcă lichidă la foc mic până ce se topește ciocolata, amestecând continuu. Se lasă puțin sa se raceasca dupa care se omogenizează puțin câte puțin cu mascarponele. Frișca se bate si se adauga si ea la crema, omogenizand. Astfel crema obținută o împărțim in trei.


Se ia un blat si se așează pe un platou. Se insiropeaza cu zeama de la compotul de piersici. Se unge blatul cu gem de piersici (gemul care l-am avut eu avea bucati mai mari de piersici) apoi cu o parte din crema mascarpone. Se așează al doilea blat, se insiropeaza și se repetă procedeul. Se unge tortul cu restul de crema și se orneaza cu felii de piersici din compot, lăsate înainte la scurs, cu moațe de frișcă, migdale sau după imaginație.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Forma folosită are diametrul de 26 cm.

2

Se poate folosi si alt gem pe care-l agreați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

monik80 1

12.03.2015, 17:38

mirela0911 1

12.03.2015, 18:19

Va multumesc!

mihaelar63 1

21.03.2015, 16:09

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)