Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici

de mirela0911 in Torturi, 11 Mar 2015 | 7833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 6 lg zahăr
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt coajă rasă de portocale
  • 12 lg făină
  • Pt. crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 lg frișcă lichidă
  • 150 ml frisca bătută
  • gem de piersici
  • zeama de compot pt insiropat
  • Pt. ornat:
  • 50 ml frișcă
  • piersici din compot
  • felii de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici:

Blatul: Se separă ouăle.  Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând zahărul, bătând bine dupa fiecare apoi uleiul, apa și coaja de portocale. Se ia o spatula si cu ajutorul ei incorporam gălbenușurile, câte unul iar la final făina, amestecând cu mișcări ușoare de jos in sus până la omogenizare. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu unt. Se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasă să se răcească, după care se taie in trei.

Crema: Branza mascarpone se amesteca cu zahărul pudră până ce acesta se topește. Intr-o craticioara se pune ciocolata ruptă in bucăți împreună cu cele 2 lg de frișcă lichidă la foc mic până ce se topește ciocolata, amestecând continuu. Se lasă puțin sa se raceasca dupa care se omogenizează puțin câte puțin cu mascarponele. Frișca se bate si se adauga si ea la crema, omogenizand. Astfel crema obținută o împărțim in trei.

Se ia un blat si se așează pe un platou. Se insiropeaza cu zeama de la compotul de piersici. Se unge blatul cu gem de piersici (gemul care l-am avut eu avea bucati mai mari de piersici) apoi cu o parte din crema mascarpone. Se așează al doilea blat, se insiropeaza și se repetă procedeul. Se unge tortul cu restul de crema și se orneaza cu felii de piersici din compot, lăsate înainte la scurs, cu moațe de frișcă, migdale sau după imaginație. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Forma folosită are diametrul de 26 cm.

2

Se poate folosi si alt gem pe care-l agreați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu de portocale