Desert tort Oreo

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Ian 2020 | 1002 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom dupa gust
  • Pentru crema 1:
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 ciocolata alba
  • 1/2 plic gelatina
  • Intre creme vom folosi un strat de biscuiti Oreo: circa 20 de biscuiti
  • Pentru crema 2:
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 200g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina
  • 10 biscuiti Oreo
  • In plus:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • biscuiti
  • fructe: zmeura, coacaze...
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.

Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt doar pe fund si cu ulei si faina pe margini, apoi turnam compozitia rezultata si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°c pentru circa 20 minute.

Cand este gata il lasam sa se raceasca in totalitate pe un gratar, apoi il asezam inapoi in tava in care l-am copt, impreuna cu inelul detasabil.



Pentru crema 1:

Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).

Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o amestecam cu gelatina hidratata. Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma si aerata si o amestecam cu ciocolata alba.

Turnam crema peste blat, nivelam si dam la rece jumatate de ora.



Peste crema asezam biscuitii Oreo, intr-un stat uniform.



Pentru crema 2:

Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).

Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma.

Crema de branza o amestecam cu restul de zahar pudra, apoi adaugam gelatina dizolvata. Tunam compozitia de branza peste frisca batuta si omogenizam bine cu mixerul. In crema, adaugam si biscuitii sfaramati (eu i-am zdrobit intr-o punga cu un facalet :D) si amestecam usor cu o spatula pana obtinem o crema omogena.

Turnam crema obtinuta peste stratul de biscuiti, nivelam si dam tava la frigider pana a doua zi.

Scoatem cu grija inelul detasabil din jurul tortului si il decoram dupa bunul plac.

Eu am topit ciocolata si am invelit tortul intr-un stat subtire, dupa care jumatate din tort l-am ornat cu fructe si biscuiti, iar pentru scris am folosit un tub cu zahar pudra alb.

Sper sa va fie de folos.

A fost foarte bun si gustos...s-a terminat foarte repede!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

04.01.2020, 17:56

Rocsi 1

04.01.2020, 20:05

Ce fain, chiar imi place si sa stii ca nu refuz o felie de la rece!

dantes 1

05.01.2020, 11:02

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata