Desert tort din cozonac reconditionat

de claudiaO in Torturi, 7 Ian 2019 | 885 vizualizari

 

Dacă tot a ramas un cozonac de cumpărat neutilizat de Craciun, si cum am sărbătorit azi o  Sf Ioana si un Sf Ion, am transformat cozonacul într-un minunat si delicios tort cu 2 creme.

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac cu de toate
  • 16 piscoturi
  • Pentru crema de lime:
  • 100 g ciocolată alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 2 lime
  • 200 g mascarpone
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolată
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g ciocolată neagră de menaj
  • 200 ml smantana lichida
  • 200 g madcarpone

Pentru sirop: 700ml apa, 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, zeama de la 1 lămâie jumate + zeama de la 1 portocală Pentru decor: frișcă batuta

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort din cozonac reconditionat:

Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite. Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi lăsăm să se răcească. Mixam budinca de vanilie, mixam si compoziția cu ciocolată alba si le amestecăm împreună. A adăugat coaja de lime si zeama si dam la rece. Procedăm la fel si cu budinca si compoziția de ciocolată si o dam si pe ea la rece.


Feliem cozonacul in felii de cca 1 cm. Punem apa la încălzit, dizolvam zahărul, adăugăm vanilie si zeama de lămâie și portocală pentru a face siropul.


Așezăm felii de cozonac insiropate bine ,într-o tava de cca 25x 35 acoperită cu hartie de copt, acoperind cu crema de cioco, apoi punem piscoturi înmuiate usor in sirop, punem crema de lime, continuăm cu cozonac însiropat,crema de cioco si la final punem câteva piscoturi deasupra . Invelim totul si dam la rece pana a doua zi.


Rasturnam tortul pe un platou, acoperim cu crema de ciocolată si pe margine cu crema de lime, ornam cu frișcă bătută.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din cozonac reconditionat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

07.01.2019, 19:37

Este o idee foarte buna, ca ar fi pacat sa aruncam cozonacul! Eu nu fac cozonac de Craciun, pentru ca pregatesc cateva prajituri si cozonacul sigur nu l-ar fi mancat nimeni!

Rahela Velicu 1

07.01.2019, 23:59

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 11:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca cu branza dulce
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie