Desert tort din cozonac reconditionat

de claudiaO in Torturi, 7 Ian 2019 | 4318 vizualizari

 

Dacă tot a ramas un cozonac de cumpărat neutilizat de Craciun, si cum am sărbătorit azi o  Sf Ioana si un Sf Ion, am transformat cozonacul într-un minunat si delicios tort cu 2 creme.

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac cu de toate
  • 16 piscoturi
  • Pentru crema de lime:
  • 100 g ciocolată alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 2 lime
  • 200 g mascarpone
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolată
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g ciocolată neagră de menaj
  • 200 ml smantana lichida
  • 200 g madcarpone

Pentru sirop: 700ml apa, 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, zeama de la 1 lămâie jumate + zeama de la 1 portocală Pentru decor: frișcă batuta

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort din cozonac reconditionat:

Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite.  Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi lăsăm să se răcească. Mixam budinca de vanilie, mixam si compoziția cu ciocolată alba si le amestecăm împreună. A adăugat coaja de lime si zeama si dam la rece. Procedăm la fel si cu budinca si compoziția de ciocolată si o dam si pe ea la rece. 

Feliem cozonacul in felii de cca 1 cm. Punem apa la încălzit, dizolvam zahărul, adăugăm vanilie si zeama de lămâie și portocală  pentru a face siropul. 

Așezăm felii de cozonac insiropate bine ,într-o tava de cca 25x 35 acoperită cu hartie de copt, acoperind cu crema de cioco, apoi punem piscoturi înmuiate usor in sirop, punem crema de lime, continuăm cu cozonac însiropat,crema de cioco si la final punem câteva piscoturi deasupra . Invelim totul si dam la rece pana a doua zi. 

Rasturnam tortul pe un platou, acoperim cu crema de ciocolată si pe margine cu crema de lime, ornam cu frișcă bătută.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din cozonac reconditionat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea