Tort de mere cu ciocolată

de elucubratiiculinare in Torturi, 26 Ian 2015 | 5875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahăr
  • 8-10 mere
  • 8-10 linguri dulceață de vișine
  • 8-10 bucățele ciocolată
  • 1 pachet unt
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • frișcă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu ciocolată:

Curățăm merele de coajă și de căsuța de sâmburi. După ce se curăță fiecare măr se aruncă într-un bol cu apă rece în care am turnat fie zeamă de lămâie, fie sare de lămâie în cazul în care am rămas fără lămâi proaspete. Caramelizăm 200 g zahăr într-o cratiță ce urmează a fi dată la cuptor. După ce s-a topit tot zahărul, încercăm să rotim cratița în așa fel încât să ajungă caramel și pe pereții laterali. După ce s-a mai răcit se aranjează merele unul lângă altul. În interiorul fiecărui măr punem câte o linguriță de dulceață de vișine și o bucățică de ciocolată. Punem untul tăiat cubulețe, peste și printre mere, apoi dăm la cuptor pentru 30 minute.

Între timp separăm albușurile de gălbenușuri. Cernem făina cu cacao.  Batem gălbenușurile cu 5 linguri zahăr până obținem o spumă. Adăugăm făina cu cacao și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare.

Adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compoziția se toarnă peste mere și se dă la cuptor pentru aprox. 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se lasă la răcit.

Înainte de a fi scos din cratiță se pune puțin pe foc și se răsucește cratița pentru a vedea dacă se rotește și blatul- astfel nu se va lipi.

Se răstoarnă pe un platou și se lasă un pic la răcit după care se ornează cu frișcă.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

PS: Bucățelele de ciocolată puse în interiorul merelor nu se vor topi în totalitate, să nu vă speriați când găsiți un bulgăraș de ciocolată!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars