Kaiserschmarrn

de Oana in Prajituri, 23 Feb 2010 | 6410 vizualizari

 

Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smantana lichida
  • 125 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.


Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.


Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.



Sursa

 

TIPS-URI

1

Reteta originala se serveste cu piure de mere sau compot de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

merceleo 1

23.01.2012, 14:49

Voiai sa scrii "Kaiserschmarrn" probabil?

diaconta 1

23.01.2012, 14:53

Merceleo,nu-i asa ca-i usor de analizat si criticat retetele? mai greu cu preparatul
daca nu preparam o mancare,nu scriem reteta,nu riscam nici sa gresim

Oana 1

25.01.2012, 11:09

Da, probabil...voi corecta Multumit/a?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata fara coacere