Prajitura "Desteapta"

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 3724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua 
  • 250g zahar 
  • un pachet de unt 
  • 9 linguri de faina 
  • un pachet de zahar vanilat 
  • 1L lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Desteapta":

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.
Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata bine cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai inalta a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide usa pt ca prajitura sa nu se lase. Hihi, daca incepe sa miroasa ars... e clar ca ati lasat focul prea tare si puteti sa deschideti cuptorul ca sa preveniti incendiul. E gata cand trece testul scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Desteapta"-0
Prajitura "Desteapta"-1

COMENTARII (6)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:21

da am uitat sa adaug ca se proportioneaza dupa preferinta,se pudreaza cu zahar si ca este absolut delicioasa!

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 11:04

adry88

adry88 1

07.07.2011, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!