Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
M-am inspirat de la farfuriavesela pentru inteligenta cu ciocolata doar ca eu am dublat cantitatile ca nah ... sa ne ajunga! :))) Foarte buna!
Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca.
Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma mai albicioasa. Se adauga apa si se mixeaza. La final se pune faina cernuta. Se mixeaza din nou. Se toarna in 2-3 reprize laptele usor caldut.
Separat se mixeaza albusurile spuma tare. Se incorporeaza spuma in compozitia lichida cu miscari usoare. Aici a trebuit sa schimb vasul pentru ca nu mi-a incaput in bolul initial. :D
Se unge o tava inalta cu unt si faina. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru cca 60-70 de minute. Se face proba cu lama unui cutit in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se lasa sa se raceasca bine apoi se poate taia si servi.
Pofta buna!
1
Compozitia este foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Prajitura va iesi foarte bine.
2
Ciocolata poate fi cu lapte sau amaruie, dupa cum preferati.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola