Prajitura marmorata cu visine si bezea.

de Gicuta in Prajituri, 17 Iul 2015 | 7755 vizualizari

 

Ca aspect, aceasta prajitura nu este ceea ce mi-am dorit eu sa iasa , insa va asigur ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 g visine ( se pot folosi si din compot)
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine si bezea.:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.

Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.

Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem compozitia alba si peste ea compozitia maro.

Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.

Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul  preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).

Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.

Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie  si batem pana se topeste.

Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.

 

Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.

Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.

Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.

 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si fara bezea. si sos de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine si bezea." nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de visine