Prajitura marmorata cu visine si bezea.

de Gicuta69 in Prajituri, 17 Iul 2015 | 3301 vizualizari

 

Ca aspect, aceasta prajitura nu este ceea ce mi-am dorit eu sa iasa , insa va asigur ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 g visine ( se pot folosi si din compot)
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine si bezea.:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.


Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.


Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.


Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.


Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem compozitia alba si peste ea compozitia maro.


Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.


Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).


Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.


Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie si batem pana se topeste.


Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.



Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.


Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.


Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.



 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si fara bezea. si sos de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine si bezea." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

T I M E A 1

18.07.2015, 22:10

Ina 1

19.07.2015, 17:42

buna o fi

Rahela Velicu 1

25.04.2016, 11:04

arata minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine