Rolls cu scortisoara si glazura

de diaconta in Prajituri, 11 Aug 2010 | 2509 vizualizari

 

Un dulce ce se topeste repejor.............

 

INGREDIENTE

  • 350 gr unt
  • 2 oua
  • 600 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 100 gr Crema Philadelphia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cu scortisoara si glazura:

Pentru aluat:

100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.

Se framanta aluatul pana cand  este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.

Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.

Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.

Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi  si le va inmuia dandu-le un gust delicios.

Se presara cu nuca si alune maruntite.

 

 

TIPS-URI

1

daca va mai raman si nu le mancati pe toate calde (ma cam indoiesc de asta) se pot incalzi la microunde fiind la fel de savuroase

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cu scortisoara si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rolls cu scortisoara si glazura-0
Rolls cu scortisoara si glazura-1
Rolls cu scortisoara si glazura-2

COMENTARII (20)

mimmi

mimmi 1

12.08.2010, 14:19

Ma pot servi si eu ??

diaconta

diaconta 1

12.08.2010, 19:51

ma duc sa mai fac o portie vad ca toata lumea-i incantata
foarte usor si merita incercat
le-am mai facut si fara glazura dar aceasta le schimba total gustul

epurasha2bb

epurasha2bb 1

12.08.2010, 20:28

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05