Rolls cu scortisoara si glazura

de diaconta in Prajituri, 11 Aug 2010 | 2630 vizualizari

 

Un dulce ce se topeste repejor.............

 

INGREDIENTE

  • 350 gr unt
  • 2 oua
  • 600 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 100 gr Crema Philadelphia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cu scortisoara si glazura:

Pentru aluat:


100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare


Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.


Se framanta aluatul pana cand este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.


Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.


Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.


Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.


Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi si le va inmuia dandu-le un gust delicios.


Se presara cu nuca si alune maruntite.


 

TIPS-URI

1

daca va mai raman si nu le mancati pe toate calde (ma cam indoiesc de asta) se pot incalzi la microunde fiind la fel de savuroase

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cu scortisoara si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mimmi 1

12.08.2010, 14:19

Ma pot servi si eu ??

diaconta 1

12.08.2010, 19:51

ma duc sa mai fac o portie vad ca toata lumea-i incantata
foarte usor si merita incercat
le-am mai facut si fara glazura dar aceasta le schimba total gustul

epurasha2bb 1

12.08.2010, 20:28

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata