Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre dulce și crocant!
Pentru această Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, zahăr, ouă, făină, gem, nucă.
Cum se prepara Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:
Într-un bol, mixează untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie.
Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Frământă până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Întinde uniform gemul peste aluatul din tavă. Alege un gem care nu este prea lichid pentru a nu se împrăștia prea mult.
Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase.
Adaugă treptat zahărul, mixând până obții o bezea tare și lucioasă. Încorporează nuca măcinată în bezea, apoi intinde bezeaua peste stratul de gem. Nivelează frumos.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, lasă prăjitura la temperat. O poți porționa după ce s-a răcit de tot.
Poftă bună la o prăjitură delicioasă!
O altă prajitură bună este si Prajitura cu foi cu bulion, fragedă si gustoasă, Prajitura Petra sau Prajitura Albinita.
1
dimensiune tava: 30 x 25 cm
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola