Tarta de lamaie si ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 9 Sep 2014 | 1536 vizualizari

 

O prajitura senzationala...o combinatie grozava de gusturi ..lamaie si ciocolata....un deliciu de neuitat! :)
Am gasit reteta la Gordon prea bine cunoscutul magician in bucatarie.......si-am zis sa mai adaug si cate ceva dupa gustul si ideile mele ....deci sa vedem ce a iesit din duetul Gordon si Ruxy :))))))

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 50 gr ciocolata neagra( asa e la Gordon) si 50 gr ciocolata cu lapte( plus o lingura de Nutella - idee Ruxy)
  • 2 oua si 4 galbenusuri
  • sucul de la doua lamai( in jur de 120 ml )
  • 160 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca lichida neindulcita( eu am pus smantana grasa 20%)
  • coaja razuita de la o lamaie( idee Ruxy)
  • Vanilie( idee Ruxy)

Aluat de tarta:

  • 125 gr unt nesarat
  • 90 gr zahar pudra
  • vanilie( idee Ruxy
  • coaja de lamaie( idee Ruxy)
  • 1 ou
  • 250 gr faina

Ciocolata pentru decor si frunzulite de menta( idee Ruxy):

  • o lingura de unt
  • 1/4 ciocolata neagra

sau zahar pudra pe care-l veti carameliza cu pistol special( idee Gordon)

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de lamaie si ciocolata:

Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute.


Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza marginile si se da din nou la rece pentru 20 de minute.


Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade.....( eu am facut asta , calculand exact timpul astfel incat sa o scot de la rece si sa o pun direct la cuptor. Am pus deasupra o foaie de copt cu boabe de fasole. Se coace blatul 15 minute, se scoate foaia cu boabele de fasole si se mai lasa inca 5 minute. Se lasa la racit.


Intre timp se topeste ciocolata si cu ea se va unge baza tartei apoi, se lasa la racit.


Am deschis in acest moment usa cuptorului oprit deja, sa se raceasca pentru ca vom coace tarta la 110 grade in pasul urmator.


Se amesteca intr-un bol, ouale, galbenusurile si zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, vanilia, si praful de sare, se pune si smantana( frisca dupa caz) si se mixeaza usor.


Se toarna compozitia in forma si se coace aproximativ 60 de minute.


Intre timp( cand tarta este aproape gata) se prepara sosul de ciocolata.


Scoatem tarta, o racim cateva minute si apoi punem sosul de ciocolata( dupa inspiratie).


Daca preferati varianta cu zaharul caramelizat, lasati tarta sa se raceasca perfect si apoi decorati cu zaharul pudra pe care-l veti carameliza cu un pistol special.


Tarta se va lasa la rece cateva ore sau peste noapte.


O minunatie!


Poate va inspira mai mult cum arata la el :D....desigur e mult mai expert ca doar e Chef :))))



http://dailydelicious.blogspot.ro/2008/11/winning-recipe-gordon-ramsays-lemon.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Valclaudia 1

22.09.2014, 19:06

wow, cum arata!

RuxyRux 1

22.09.2014, 19:35

Multumesc!

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 16:07

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit