Desert prajitura cu gutui

de Dana_Retetegg in Prajituri, 21 Noi 2018 | 2686 vizualizari

 

Gutuile sunt fructele mele preferate in sezonul rece. Au un parfum deosebit si uneori imi place sa le tin in camera 2-3 saptamani si sa le simt pur si simplu aroma. Iar apoi, cand sunt bine coapte, sa le transform in deserturi si mancaruri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 3 gutui
  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 12 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gutui:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea.  
Am pus galbenusurile, uleiul, laptele si esenta.  
Am continuat sa mixez si am adaugat treptat faina amestecata cu praful de copt. Am curatat gutuile de puf, le-am spalat si le-am taiat in felii subtiri.  
Intr-o cratita am pus 200 g zahar si l-am lasat pe foc mic pana cand s-a topit. Am pus 2 linguri de unt, am amestecat si am inclinat cratita astfel incat sa am putin caramel si pe margini.  
Am oprit focul si am pus feliile de gutui in caramelul din cratita. Aveti grija, fiindca vasul e inca foarte fierbinte, la fel si caramelul! Trebuie sa lucrati rapid ;)  
Am pus aluatul peste gutui si caramel si am bagat cratita in cuptor la foc mic.   
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, iar usa nu trebuie deschisa in primele 10-15 min. Focul trebuie sa fie in acest interval pe treapta 1, iar dupa cele 15 minute putem creste la 2. Lasam inca 15 minute.  
Cand blatul devine usor auriu deasupra, prajitura este gata. Verificati cu o scobitoare daca nu sunteti siguri.  
Imediat ce am scos prajitura din cuptor, am pregatit o farfurie intinsa pe care am asezat-o peste cratita.  
Cu o miscare rapida am rasturnat prajitura pe farfurie. Fructele si caramelul trebuie sa fie deasupra prajiturii.  
O lasam aproximativ o jumatate de ora sa se raceasca, apoi pudram cu zahar (desi e suficient de dulce, doar putin de decor).  

    Este foarte buna calda, dar si rece. Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi