Prajitura "MIO DELICIA"

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Iul 2013 | 15270 vizualizari

 

O prajitura tare bune , care se face repede :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte+ 3 linguri lapte
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri mac macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 prune
  • CREMA
  • 250 ml iaurt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "MIO DELICIA":

Blat:


Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua.


Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.


Se adauga faina cu praful de copt.


Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte.


Se pune peste compozitia galbena, se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.


Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.


Frisca se bate.


Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa).


Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca.


Se pune peste blat si se da la rece.


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Prajitura se face cu nectarine, dar eu am folosit prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "MIO DELICIA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:28

Tare buna prajitura, o combinatie excelenta!

Dea_Dea 1

26.07.2013, 12:59

Va multumesc dragilor de comentarii si de garantat!!

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura