Prajitura "MIO DELICIA"

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Iul 2013 | 14924 vizualizari

 

O prajitura tare bune , care se face repede :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte+ 3 linguri lapte
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri mac macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 prune
  • CREMA
  • 250 ml iaurt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "MIO DELICIA":

Blat:


Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua.


Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.


Se adauga faina cu praful de copt.


Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte.


Se pune peste compozitia galbena, se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.


Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.


Frisca se bate.


Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa).


Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca.


Se pune peste blat si se da la rece.


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Prajitura se face cu nectarine, dar eu am folosit prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "MIO DELICIA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:28

Tare buna prajitura, o combinatie excelenta!

Dea_Dea 1

26.07.2013, 12:59

Va multumesc dragilor de comentarii si de garantat!!

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine