Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2951 vizualizari

 

O prajitura super delicioasa ce se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Ganache de ciocolata alba:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 140 ml frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 60 ml frisca lichida
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte

In plus:

  • 250 gr dulceata de capsuni
  • 1 lingurita si 1/2 amidon
  • 1/2 cana de ness preparat pentru insiropat
  • capsuni pentru decor
  • 1 canita visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni:

Ganache de ciocolata alba:

Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.

Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele.

Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru cateva ore pentru a se intari bine sau chiar peste noapte.

O scoatem din frigider dupa acest timp, o mixam pana devine o crema spumoasa, apoi adaugam coaja rasa de lamaie.

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, apoi praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina.

Albusurile le batem spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus.


Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.

Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.

Amidonul il amestecam cu o lingura apa, il punem intr-un vas cu dulceata si le asezam pe foc.

Amestecam continuu pana se ingroasa, dar la foc mic.

Insiropam jumatate din blat cu ness-ul rece, turnam dulceata fierbinte si o intindem bine.


Lasam sa se raceasca, intindem crema de ciocolata alba in care infingem visinele.

Insiropam si cealalta jumatate de blat, o asezam deasupra.

Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore, apoi o portionam.


Glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele intr-un vas cu frisca, asezam vasul pe foc pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.

Cu o lingurita glazuram fiecare prajitura.

Decoram cu bucati de capsuni. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

09.06.2014, 11:00

Super buna Getix. Multumesc!

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 20:31

Vai , cat de bine arata

Rocsi 1

07.05.2016, 21:20

Multumesc mult DeliciiM

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina