Desert prajitura aromata cu gem

de katty in Prajituri, 25 Ian 2020 | 2883 vizualizari

 

O reteta veche din cartea de prajituri a mamei pe care o fac cu placere de fiecare data, atat in varianta de post cat si in cea de dulce. De data asta am facut-o de dulce, cu cea mai aromata dulceata pe care am avut-o prin casa,https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-portocale-si-mango-92130.html,

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri dulceata cu mango si portocale
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3 oua
  • 125 ml zeama de portocala
  • 125 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • scortisoara macinata
  • cardamom macinat
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • decor: 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu gem:

Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie cernem cacaua, omogenizam si turnam neuniform deasupra.Dam tava la cuptorul preincalzit la  180 grade pentru 50 de minute sau pana trece proba scobitorii.Lasam prajitura sa se racoreasca, apoi turnam deasupra ciocolata alba topita  impreuna cu 2 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.

Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte de a o portiona.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alte condimente specifice turtei dulci doriti(cuisoare, ghimbir,etc)

2

puteti folosi orice gem aveti, dar daca aveti un gem inchis la culoare adaugati cacaua in toata compozitia pentru o culoare frumoasa.

3

puteti folosi in loc de zeama de portocala si apa minerala doar lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.01.2020, 19:31

Mmm, chiar imi place mult!

dantes 1

31.01.2020, 10:01

Buna!

Panacris 1

01.02.2020, 18:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem